18.3 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVictorie căznită cu Cronos

Victorie căznită cu Cronos

Scandalul parcărilor este pe sfârşite, după ce Primăria Craiova a repurtat o victorie importantă la Sibiu, contra firmei Cronos Impex Srl, societatea care a încasat până anul trecut banii craiovenilor pentru parcarea autoturismelor pe domeniul public.

Bătălia pentru banii de parcare ai craiovenilor pare să fie câştigată de Primăria Craiova, după ce Tribunalul Sibiu i-a dat câştig de cauză în procesul cu SC Cronos Impex Srl, fostul administrator al parcărilor cu plată din Craiova. Decizia instanţei este definitivă, nu şi irevocabilă, ceea ce îi dă dreptul firmei Cronos s-o atace la Curtea de Apel Alba Iulia. Confruntarea decisivă a început anul trecut, în noiembrie, când Consiliul Local Municipal Craiova a revocat contractul de asociere încheiat în 2001 cu SC Cronos, motivând că partenerul nu a respectat termenii contractuali. Înţelegerea era ca municipalitatea să-i pună la dispoziţie asociatului 1.500 de locuri, iar acesta să monteze parcometre şi să amenajeze parcările, să încaseze banii de la şoferi şi să vireze o parte din venituri către bugetul local. SC Cronos Impex a solicitat imediat în instanţă anularea hotărârii prin care fusese înlăturată de la taxa de parcare, de atunci procesul plimbându-se prin mai multe instanţe din ţară. „Tribunalul Sibiu nu a redactat încă hotărârea, iar de la data comunicării Cronos are la dispoziţie 15 zile pentru a face recurs. Dacă se întâmplă acest lucru şi recursul nu va fi admis, decizia tribunalului rămâne irevocabilă şi atunci nu mai există cale de atac“, a precizat directorul Direcţiei juridice a primăriei, Ovidiu Mischianu. De-a lungul timpului, primăria s-a mai judecat cu Cronos în trei procese, în care societatea condusă de Mohamed Al Orfahli solicita despăgubiri administraţiei locale, acuzând-o că nu a respectat clauzele din contract.

Aplauze comuniste

Victoria de moment a primăriei le-a dat încă o dată prilejul consilierilor municipali şi executivului primăriei să-şi demonstreze superficialitatea în aprecierea bunului public. Savurând decizia Tribunalului Sibiu, consilierii au aplaudat în două rânduri, în şedinţa ordinară de joia trecută: o dată la anunţul că primăria a câştigat şi a doua oară la îndemnul primarului Antonie Solomon. Recompensând prin astfel de gesturi o fărâmiţă din munca pe care ar trebui s-o presteze funcţionarii publici, pare că aleşii au şters cu buretele incompetenţa acestora, făcând uitate sutele de procese pierdute. „Să-i aplaudăm pe cei doi jurişti care au reprezentat primăria la acest proces“ au fost cuvintele primarului Craiovei. „Să li se acorde câte o primă egală cu salariul lunar“ a fost propunerea consilierului Teodor Radu. Întâmplător, cei doi jurişti din înfăţişările cu Cronos chiar au trecut proba competenţei, înainte de acest proces. Însă nu avem cunoştinţă ca dintre cei 13 jurişti ai primăriei să fi fost vreunul sancţionat măcar pentru că nu s-a prezentat la procese, dacă nu pentru că le-a pierdut pe capete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII